fbpx

(” På Gaden ” 2005)

Fra Ørknen til Stenbroen.
Homeopati fra Nilen til Nørrebro

Vejen til Ahornsgade på Nørrebro for Klassisk Homeopat MDSKH Kåre Troelsen har hverken været direkte eller kort. Siden han i 2000 blev færdig som Klassisk Homeopat i Cairo på London International College of Homeopathy har han haft travlt med klinikarbejde og efteruddannelse i Egypten, Bombay og Danmark.

”Barfodslæge”
I Cairo hvor Kåre har boet i 13 år havde han en klinik i centrum hvor han i ugens løb så betalende patienter, både lokale og udlændinge. En gang om måneden stod han for en gratisklinik for bønderne på The Sycamore Farm , på kanten af ørknen ved Dahsur pyramiderne 30 km uden for Cairo. Kontrasterne var enorme fortæller Kåre Troelsen ” I byen var mine patienter vestlige veluddannede egyptere med typiske overklasse liv mens i Dahsur var det som at være en rigtig barfods læge.

Der ventede mine patienter i læ af palmerne i halve dage med deres syge børn, forstuvede knæ, gigt, astma og også mange tilfælde af psykiske problemer og besættelse af ånder. Så snart jeg ankom spredes rygtet sig til landsbyen hvis befolkning jeg hurtigt kom til at kende i intime detaljer. Hvilket fik onde tunger til at sige at jeg var Israelsk spion!. Det bedste var hjemmebesøgene, jeg blev altid mødt med en utrolig åbenhed og ærlighed”. Trods det at Egypten på mange måder er et konservativt land var der også mange læger der var interesserede i at studere homeopati og i at arbejde sammen med homeopater.
Fra 2001-2003 tilbragte Kåre det meste af sin tid i Bombay hvor han studerede hos forskellige kendte homeopater og tilbragte længere perioder i klinikker og homeopatiske hospitaler. ” I Indien er homeopati næsten lige så udbredt som moderne medicin og meget af den nye viden inden for homeopati kommer derfra p.g.a af homeopaternes utrolige dedikation og antallet af patienter de ser”.

Homeopati?
Til Juni får Danmark en officiel registreringsordning af alternative behandlere med et professionelt fagligt niveau, klassiske hoemopater i DSKH ( Dansk Selskab for Klassisk Homeopati) er alle egnede til denne titel: Registeret Alternativ Behandler. Over hele verden foregår der i øjeblikket mange forskningsprojekter på højt plan ,som belyser homeopatiens helbredende virkning på forskellige områder. I mange Europæiske lande er homeopati så udbredt og accepteret at også almindelige læger benytter sig af homeopatisk medicin i mange tilfælde.

I Danmark er homeopati underligt nok bagefter udviklingen i resten af verden. Mange tror at homeopati er en Indisk medicin men det er faktisk ”opfundet” af tyskeren Samuel Hahnemann i slutningen af det 1700 -tallet, mange år før der var noget der hed moderne medicin. Rødderne for homeopati skal dog ,som for moderne medicins vedkommende, findes i det antikke Grækenland hvor Hippocrates mente at ”hvad der kan fremkalde en sygdom kan også helbrede den”. Det er grundprincippet i homeopati den dag i dag. Homeopater arbejder med flere 1000 forskellige remedier som stammer fra mineral-, dyre-og plante verden. Alle midlerne er fortyndet til en astronomisk grad ved en proces som hedder ”potentisering” og ”succusion” som gør at substansen kan bruges til behandling uden risiko for bivirkninger. På en måde kan Homeopati sammenlignes med akupunktur da det er en energimedicin som virker via patientens energifelt og derved genopretter dybe ubalancer som ligger til grund for sygdomstilstande.

Dette helbredelsesprincip kan den moderne fysik nu forklarer. For at finde netop det remedium som passer til en patients konstitution/tilstand begynder et homeoptisk behandlings forløb med et meget grundig interview der afdækker en persons fysiske og psykiske tilstand. Homeopati bruges i behandlingen af kroniske og akutte tilstande, fysiske såvel som følelsesmæssige og mentale. Man behandler ikke kun sygdoms symptomerne men personen som helhed og målet er ikke kun at være symptomfri men at opnå en dybdegående og medicinfri sundhedstilstand. Derfor behøver man ikke at vente på patologi før man kan gøre noget, men almindelig småskranten, stress og udkørthed kan også behandles homeopatisk, ved at stimulere en patients konstitution kan man forebygge og foregribe mange sygdomme før de i traditionel forståelse kan ses. Desuden bruges homeopati også til akut behandling og førstehjælp.


Nørrebro.
Tæt på Københavnerne

I 2003 flyttede Kåre Troelsen til Danmark og åbnede sin homeopatiske klinik på Nørrebro, han deler lokaler med afspændingspædagog og massør Kia Starmer.” Der er ingen ”hvide kitler”, skrive borde, computere eller andet der kan skabe afstand mellem patienten og behandleren” siger Kåre Troelsen,” Jeg har indrettet klinikken enkelt uden at være klinisk, det der er vigtigt for mig er at patienterne føler at her er et frirum, her er ” helle”, et sted hvor alt kan siges og der er tid til at lytte til folks problemer”. De problemer folk kommer med er afspejler homeopatiens store spændvidde, det strækker sig fra panikanfald, allergi, astma, hormonelle forstyrrelser, sclerose, depression, selvværdsproblemer, mave smerter, rygproblemer, menses og overgangsalder, stofmisbrug og spise forstyrrelser og meget mere. Det er sigende om homeopati hvor forskelligartede de folks problemer er som behandles i klinikken.”

Det har været utroligt lærerigt og spændend , efter at arbejde i Egypten og Indien, at se Københavnerne og deres liv så tæt på. Det der slår mig mest er hvor mange der føler sig ensomme og stressede. Jeg er glad for at have landet i det multi-kulturelle Nørrebro og håber at jeg med tiden også vil få flere patienter med forskellige kulturelle baggrunde da jeg efter så mange år i Egypten selv føler mig mellem to kulturer”.

Når Kåre Troelsen ikke er i klinikken er han som sekretær for Dansk Selskab for Klassisk Homeopati(DSKH) travlt involveret i foreningens arbejde med at organisere, videreuddanne og oplyse om de klassiek homeopater i Danmark.