fbpx

M.I. Kronisk halsbetændelse, mental ubalance

Grunden til at M.I. kom, var at han led af gentagen betændelse i mandlerne. Om vinteren var det en eller to gange om måneden. Hvert tilfælde varede en uges tid, i hvilken han lå i sengen og var på antibiotika, lægen ville fjerne mandlerne. M.I. så usund ud, fedtet, uren, voksagtig hud, uklare øjne. Han var altid ved at blive syg og kunne ikke tænke klart. Tog stærk antibiotika, piller og indsprøjtninger, løbende.
Den akutte mandelbetændelse præsenterede sig således:
Overproduktion af spyt som dryppede ud af munden når han sov, meget svedende om natten. Kan ikke falde til ro i sengen, vågner hver tredje time. Høj feber med kulderystninger og angst, værre om natten. Meget smertefuld, kan ikke spise eller drikke, bedre med varme drikke. Smerter i hele kroppen, især knoglerne, værre om natten. Meget tørstig. Kaster op, opkast har blod i sig. ”Hele familien må liste sig rundt når jeg er syg, jeg hoster gul betændelse op og har dårlig ånde. Føler at jeg er ved at dø om natten, som om mørket ikke vil ende. Forfærdelig følelse før jeg går i seng, skræmmende tanker hvirvler rundt i mit hoved”.
Selv når han ikke var syg var han plaget af ”forfærdelige tanker” om død, især om natten. Sover som ”en død” og vågner uden at vide hvem han er, ”som om det er min første dag i verden”. Prøvede at begå selvmord, havde købt afløbsrens og en sprøjte og ville gøre det på et offentligt toilet men stoppede sig selv i sidste øjeblik.
”Sommetider hænger jeg rundt i byen fordi jeg er ude af stand til at bestemme mig for hvilken vej jeg skal gå hjem”. Er bange for rotter, mus, mørke, at være alene om natten, hvad vil der ske i fremtiden..

En klassisk Mercurius patient, gav ham Mercurius 200 C, en enkelt dosis.

Opfølgende konsultation 25/1-00
” Føler mig som en ny mand, vågner op klarhovedet. Kan arbejde koncentreret og lægge planer, føler mig ny!”.
Ser klarere ud, mindre tynget. Hans energiniveau er steget, ingen halsproblemer. Gav ham 30 C til at tage i akutte tilfælde.

Over de næste 3 år fik han kun mandelbetændelse en gang, fordi han var ikke hjemme og kunne ikke tage akut dosis af Mercurius. Hans helbred er generelt meget bedre og han har ikke taget anden medicin end homøopatisk. Bruger af og til Phosphorus 30 C når hans tanker begynder at hvirvle rundt uden kontrol, resultatet er som regel at han sover en halv time og vågner klarhovedet.