fbpx

K.L. Fødselsreaktion præget af forvirring, ubeslutsomhed, utryghed og bekymring

Patient, Kvinde 28 år.

Kommer for en fødselsreaktion der er forstærkelse af hendes normale tilstand, nu er hun præget af forvirring, ubeslutsomhed, utryghed og bekymring.
Det er hårdt at blive mor, jeg har for lidt mælk, siden m. er født.. det er som om der ikke er noget der er stabilt i vores liv. Hvad vil det sige at være forældre? Vi mangler den stabilitet vores forældre havde, jeg vil gerne kunne give den fornemmelse til M. jeg har brugt de sidste 5 år på at tage stilling til alt, ved mig ved mit liv. Men tingene er ikke kommet på plads. Kan vi stole på kostråd? Som om tæppet bliver hevet væk under vores fødder. Mit hoved kørere på overtryk. Ville ønske jeg kunne tage skyklapper på.
Min mor havde selv ikke nok mælk. Og jeg kunne ikke tåle mælk som barn, nu har jeg problemer med ikke at have nok mælk. (hun fortæller at hun var med i en alvorlig ulykke da hun var barn, hvor hendes far døde og hendes mor var i dyb sorg). I dag føler jeg at jeg er langt fra min mor og søster, ikke meget kontakt.
Jeg drømmer tit om atomkrig, eller at prøve at flygte og ingen vegne komme.
Jeg har ikke et realistisk billede af min krop, jeg føler mig tyk og grim. Kan ikke li at blive set på, vurderet.
Jeg havde spisevægring da 17-18 år. Det var svært at flytte hjemmefra og blive voksen. Miste mit sikkerhedsnet. Kun at være mig, hvem er jeg? At skulle tage stilling til alt. Det er først for nyligt at jeg ved hvad jeg vil.
Jeg er bange for at ødelægge M. Er jeg parat til at blive mor? Hvad skal jeg stille op? Har han mistet tillid og blevet utryg fordi jeg har været ”fraværende”? der er ingen stabilitet/ tillid/ tryghed.
Er bekymret for alle de giftstoffer han får når vi ikke spiser økologisk.
Føler mig som et stenalder menneske i rumalderen, alt for mange spørgsmål, mit hoved kan ikke rumme det. Så ukonkret at være menneske.
Føler ikke jeg kan påtage mig det fulde ansvar. Hvad er det at være menneske? Jeg skammer mig over at være menneske.

Fortæl om stabilitet:
Regler, rammer, noget man kan navigere i. Alt er relativt, jeg spacer ud uden rammer. Alt kan drejes. Intet er der bar, savner den følelse! Savner rutiner, tryghed.
Føler mig stresset, vred… hvordan finder jeg ud af hvad der er rigtigt.
Jeg bliver helt lammet, blodet løber fra hovedet, jeg bliver tynget.
Det er også en behagelig tilstand hvor jeg bar er væk fra det hele, men jeg kan jo ikke tage mig af et barn i den tilstand. I den tilstand er der ingen tyngdekraft, man er bare en tilfældig samesætning af molekyler. Man ser det hele udefra, hvorfor kan de dumme mennesker dernede ikke finde ud af det? Derude er der fred og ro, man skal ikke løse nogen problemer. Det er ren eksistens, uden krop.
Ville ønske der var rammer så jeg ikke behøvede at gå derop alt fra det største perspektiv. Stiller spørgsmål med alt!
Fysisk: Har kun halvdelen af den mælk M. har brug for.
Har fordøjelsesproblemer ved mælk.
Kan vågne kl. 2 om natten med svede/ kulde
Mad: elsker salt lakridser og bagt laks, kan ikke li flæskesteg og fed mad.

På baggrund af konsultationen blev der ordineret en enkelt dose af et homøopatisk lægemiddel, som man gennem lægemiddelprøvninger ved, har netop den følelsesmæssige tilstand patienten beskriver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Første opfølgende konsultation, en måned senere.
Det er en hel anden oplevelse at have barn nu, min søn er så skøn, nyder det.
Meget mindre bekymret om det og generelt. Mit fokus er på at være sammen med ham, ha det sjovt og grine. Har en helt anden mave fornemmelse, en god tyngde. Har et mere dagligdags perspektiv, før kunne jeg ikke overskue det.

Hvad med stabilitet?

Det er 100 % anderledes.
Fortaber mig ikke i abstrakte tanker mere, er bare her. Der er mere tryghed og rutiner. Alt er mere konkret og ikke så stort. Ikke trist som før. Er ikke derude (i universet) som før. Der er kommet et loft over mit hoved. Det er vigtigt at være menneske, være mig. Forholdet til min mor er meget bedre. Vågner ikke med varme/ kulde om natten mere. Føler mig træt for tiden.
Ordinering:lægemidlet gentages i en stærkere dose.

Anden opfølgende konsultation, en måned senere.
Det går bedre og bedre. Fokus er nemmere og nemmere. Er som mig selv igen. At være mor er ”integreret”. Er kun her. Stabilitet og rutiner er på plads. Føler mig ikke tyk mere. Har meget energi og overskud. Føler mig ikke kynisk som før, har hjertet med , før var det ” Hvor er mennesket dumt”.
Ordinering: lægemidlet gentages 2 gange over de næste måneder..

To år senere
Stadig godt, god energi, jeg sover godt og føler mig rolig og ”grounded”. Bruger kun det større perspektiv til min personlige” underholdning”. Jeg kan kontrollere det. Der er mange nye udfordringer i mit liv, men jeg klarer dem og føler mig sikker i min dømmekraft.