fbpx

C.0. Hormonel ubalance og humørsvingninger, forhøjet blodtryk, paradentose

Jeg har PCO [Polycystisk Ovarie Syndrom] og plejede at have blødninger ved samleje. Jeg producerer for meget insulin så jeg tager på i vægt, så jeg spiser ikke kulhydrater. Hvis jeg spiser for meget fedt får jeg kolesterol problemer. Så jeg er bange for at leve og for at dø. Jeg føler mig begrænset, ingen plads til sjov og hygge.

Jeg har glædet mig helt vanvittigt til at tale!

Jeg oplever at en dag er jeg manisk, stor energi, så den næste dag er jeg nede, i det sorteste hul og det går ud over mine børn og mand. Sidste torsdag havde jeg bare lyst til at køre bilen ind i et træ (græder)

Jeg har været gift med den samme mand i mange år, vi har to piger. Nogle gange er ansvaret svært, jeg må give slip på det. Det føles som alt går langsommere og stopper. Jeg føler mig gammel. Begge mine forældre var selvmordstruede da jeg var barn, det har påvirket mig meget. Ellers føler jeg mig privilegeret, arbejder kun halv tid, men jeg har svært ved at slappe af i min fritid. Ingen må kunne sætte en finger på noget! Jeg er altid heksen der skælder ud over rengøring. Jeg er meget følsom omkrig min vægt, jeg er utilfreds med mig selv og har høje ambitioner på mine pigers vegne.

Jeg er hård ved mig selv, jeg skal leve op til mine standarder. Jeg laver mit live svært ved at sætte grænser for mig selv som jeg ikke må træde udenfor. Når jeg er glad er alt ok, når jeg er nede er alt forkert. Mit job, min mand! En dag er jeg 100 % for noget, næste dag 100 % mod det! Noget eller nogen trækker mig fra side til side. Jeg begynder at tvivle; hvad er virkelig mig? Den gode eller den dårlige side? Jeg drømmer om et totalt anderledes liv, et AIDS projekt i Afrika, radikalt anderledes! Men i virkeligheden vil jeg ikke gøre det. Mit arbejde keder mig. Jeg drømmer om noget andet, men ved ikke hvad det er. Jeg er træt af at leve med begrænsninger.
Jeg er vinterbader, det er fantastisk, frit, livgivende og anderledes. Jeg burde lave mere sport, men gør det ikke og får dårlig samvittighed.

Vi har flyttet så mange gange. Men jeg har stadig lyst til at flytte, noget nyt, et eventyr!. Jeg vil ha et nyt liv, nye rammer. Jeg bliver aldrig lang tid i mit job, efter 3-4 år er det nok og jeg hopper videre. Jeg går i panik når folk forventer at jeg tager ansvar, så har det bedt med at være ”lærling”.

Når jeg er ”lærling” føler jeg mig tryg. Jeg bliver let stresset, selv af familie besøg. Jeg må ha overblik over mine opgaver, alt skal være perfekt, jeg kan ikke slappe af. Jeg elsker mit sommerhus hvor jeg kan slappe af.

Hvad ellers?
Jeg er meget sensitiv, men folk tror jeg er robust. Ville ønske jeg kunne være mere afslappet. Jeg kan ikke li store fester, det ustrukturerede rum der opstår når maden er overstået, når strukturen opløses vil jeg hjem. Som om jorden ikke er sikker. Jeg får hjertebanken og bliver ked af det. Underligt, for når vi sidder ved bordet er det kedeligt.. men jeg bliver nervøs, føler mit blodtryk stiger, som om alting bevæger sig rundet her inde i hovedet, der er ingen struktur eller overblik og jeg skal kunne indehold det hele og vide det hele, jeg skal have kontrol.

Hvordan føles det?
Jeg falder fra hinanden. Jeg krakelerer, jeg viser min svaghed, min grimhed, jeg mister taget på tingene, jeg bruger all mine kræfter på at holde fast i tingene, som en skal, jeg er som en skal.
Hvad er virkeligt mig? Jeg skifter fra god til ond.

Hvad ellers?
Jeg forstår ikke mig selv, hvad skal jeg have med i den skal? Jeg går i småstykker, jeg mister kontrol..
Jeg er ikke tilfreds med min status i livet, jeg har ikke opnået det jeg ville, jeg står ikke på fast grund, jeg stagnere, ingen udvikling. Jeg føler mig tom, udhulet.. som en skal.

(hun fortæller mere om denne følelse af at være en skal, hul, tom, at krakelere)
Menstruation: uregelmæssig, ca 35 dages cyklus, PMS: pressende smerte i maven og lænd til lår, mere hysterisk.
Frygt: tordenvejr, sygdom, at gå glip af noget.
Fik fjernet galdeblæren efter stærke galdestens anfald.
Haft meget hårvækst.
Har væskeophobning i mine fødder og under øjnene.
Har områder af tørt hud på ryggen og armene.
Negle er svage.
Tendens til paradentose.
Tendens til tinnitus.
Vandladning. Pludselige trang.
Medicin: for overaktiv skjoldbruskkirtel, for blodtrykket, beroligende piller.
Ordinering: Der gives et homøopatisk lægemiddel dagligt i en lav dose. Det er et lægemiddel som gennem lægemiddel prøvninger er kendt for at dække de fysiske og følelsesmæssige symptomer.

Første opfølgende konsultation, en måned senere.
Jeg har aldrig haft det så godt som nu, men jeg havde en dårlig periode lige efter at jeg startede lægemidlet. Nu er der ingen nervøsitet, jeg har ikke brug for beroligende piller. Jeg havde to uger med forstoppelse i begyndelsen, men nu er min fordøjelse bedre en før. Der er ingen humørsvingninger eller stressanfald! Nej. Det er utroligt! Jeg kan klare ting- ingen problemer. En god sommer for os alle. Jeg har accepteret mit job, min position. Jeg har opdaget at andre heller ikke er perfekte. Jeg har sluppet noget ansvar, er mindre dominerede. Jeg var på nudist strand, noget jeg altid har drømt om, det var frigørende! Har ikke tvivl om godt/ ondt. Har ikke behov for at skifte job, hus, mand. Føler ikke panik på jobbet. Meget mindre behov for kontrol og overblik. Min skal er ikke længere tynd. Jeg føler mig stærk i mig selv. Føler mig ikke skrøbelig som før. Mit billede af mig selv passer til virkeligheden nu.

Ordinering: fortsætter med samme lægemiddel, dagligt, i en lidt højere styrke.

Anden opfølgende konsultation, en måned senere.
Det går stadig fremad, min ”skal” føles tykkere. Mine tænder har det bedre trods mindre ihærdig tandhygiejne. Mit behov for blodtryksmedicin er faldet med 50 %.

Tredje opfølgende konsultation, to måneder senere.
En meget stabil periode, skal til at stoppe blodtryksmedicin. Mindre vandophobning i kroppen så jeg har sat vanddrivende medicin ned med 50 %. Jeg har stoppet min tyggegummiafhængighed jeg fik da jeg stoppede med at ryge for 5 år siden. Lidt mere hårvækst.

Ordinering: fortsætter med samme lægemiddel, dagligt, i en lidt højere styrke.
Fjerde opfølgende konsultation, tre måneder senere.

En god og stabil periode. Nu er min cyklus helt regelmæssig, det er aldrig sket før. Hårvækst er stabiliseret igen. Har fået mere ansvar på jobbet og det er fint. Ingen problemer med tænderne nu. For den første gang i mit liv tænker jeg ikke på at skulle tabe mig. Ingen vandophobning. Stoppede blodtryksmedicin for 2 måneder siden og det er fint. Jeg føler mig lidt for ansvarsfuld på jobbet og det er irriterede. Lidt bekymret for blodprøver, svært at stole på min egen følelse af at være sund.

Ordinering: fortsætter med samme lægemiddel, dagligt, i samme styrke.
Patienten forsatte på lægemidlet et stykke tid med lange pauser ind imellem og fik det bedre og bedre. På et tidspunkt fik hun i en kort overgang et lægemiddel som ligger meget tæt på det første. Til sidst havde hun ikke længere brug for behandling er stabil i sin egen balance.