fbpx

M.F. kom til min klinik sendt af sin søn som også var min patient (migræne).

Faderens historie:
Han led af stærk, kronisk migræne i over 30 år, siden han blev jagerpilot i luftværnet. Migrænen kom bag øjnene og tindingen, kan brede sig til baghovedet. Føles som et pres men kan også føles som elektriske stød. ”60% af tiden vågner jeg op med det”. Bliver værre af: sol, fugtighed, lavt blodsukker, faste, menneske- mængder og forvirring, bevægelse, søvnmangel og at sove længe, tale. Bliver bedre af: mørke, stilhed og pres på pande og tindinger.

”Da jeg startede i luftværnet var der masser af ansvar og pres til at blive en succes, kunne aldrig nægte en opgave, var meget succesfuld og følte mig som en vigtig person”. Blev tvunget til at blive ”pensioneret” for et par år siden, et stort knæk for hans ego (oplysning fra hans søn, ikke ham). Migrænerne er lidt bedre nu hvor han ikke er jagerpilot, men tager stadig migrænemedicin dagligt (1-4 Migranil) for ikke at få et anfald. Kastede op hver dag i 30 år pga. af migræne, trods medikation.

Han bekymrer sig meget om sin familie og bliver irriteret hvis sønnen ikke holder sit værelse ryddeligt. ”Jeg hader rod og råber til idioterne i trafikken!”. Migrænen kommer ofte når han ikke kan udtrykke sin frustration (hvilket var umuligt i hæren). ”Jeg er meget organiseret og folk som er uorganiserede går mig på nerverne.
Når jeg ser en trist film har jeg lyst til at græde, men jeg har ingen tårer og er bange for at åbne op”.
Lider af fodsvamp.
Mad: holder af grønne bønner, skaldyr, og søde sager++. Har altid bolsjer i lommen for at undgå migræne. Kan ikke spise: bananer, ost og chokolade.
Drikker masser af stærk kaffe og vand.
Søvn: kun 5-6 timer, hvis mere eller mindre får han migræne. Får migræne hvis han bliver vækket om natten.

Familie historie:
fader er 80 og har kræft, moderen døde som 50 årig af en feber ( tyfus?).

Ud fra symptomerne: Irritabilitet, ordenssans, råber i vrede, medfølende, kaffe++, kaster op med migræne, hovedpine fra faste og mit indtryk af ham gav jeg ham en dosis af Nux Vomica 30C.

Opfølgende konsultation:
Da jeg talte med ham i telefonen en uge før konsultationen var der ingen bedring, havde haft masser af tændlægearbejde gjort (modvirker midlet); jeg bad ham gentage dosen og så ham 7/6-00.

”De sidste to dage har jeg været medicinfri, det er ikke sket i 30 år, jeg har ikke følt mig så godt tilpas i 30 år!” Var meget søvnig i en periode da han tog midlet; et tegn på at helbredelsenprocessen er i gang. Fodsvampen er bedre. Er mindre irritabel og i bedre humør.

Plan: Vent, midlet virker og processen er i gang.

10/6-00
”Fik en ” stor migræne”, plejer at få dem en gang om måneden, ellers har jeg bare en svag hoved pine 2 gange om ugen, ikke noget sammenlignet med før”. Fodsvampen er helt væk. ”Familien siger at jeg er meget nemmere at være sammen med (sønnen siger at han er utroligt afslappet)”. Sov længe et par gange uden problemer. Er holdt op med at gå rundt med bolsjer i lommen.
Plan: en dosis af Nux Vomica 200C for at få en dybere effekt.

12/8-00
”Får en almindelig hovedpine en gang imellem som kan klares med en svag hovedpinepille. Fodsvampen er stadig væk. Humøret er meget lettere. Jeg havde aldrig troet at noget som dette kunne ske!”.
Plan: Vent og se, patienten har gjort store fremskridt.
I september samme år gav jeg ham en højere dosis af samme middel for at ”forankre” virkningen. Har ikke hørt fra ham siden, men hører fra sønnen at han har det fint. Nu er moderen blevet min patient, også med migræne.

Det er typisk i homøopati at skønt alle kom med migræne, skulle de have forskellige midler.